QUI SOM

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  • Orígens:

Els orígens de la Camerata Eduard Toldrà es remunten al principi de l’anomenada “transició democràtica”. Eren els inicis dels anys vuitanta i en aquell moment tot estava per fer i tot semblava possible.

Per iniciativa de Jaume Aguiló i sota la direcció de Joan Lluís Moraleda, un petit grup de músics de la comarca, alguns d’ells encara en fase de formació, s’atrevien a muntar una minúscula orquestra. En Jaume Casanovas, l’alcalde vilanoví del moment, va creure en aquest projecte cultural i va fer possible que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú iniciés, el 1984, un suport que mai s’ha interromput; lOrquestra de Cambra del Garraf (OCG)  prenia forma i es comprometia amb la reactivació cultural tant de la ciutat com de la comarca. 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Al llarg de la seva existència l’OCG va patir tota mena de tribulacions però també va portar a terme nombroses estrenes absolutes, va convidar prestigiosos solistes i directors, va col·laborar amb agrupacions corals de la comarca, va recuperar obres d’autors catalans que havien caigut en l’oblit i va esdevenir un referent important del nostre patrimoni cultural. Una de les fites importants en la vida de l’OCG va tenir lloc al Festival de Música de Torroella de Montgrí l’any 1997. En aquell esdeveniment es va recuperar una òpera perduda del compositor català Ferran Sors gràcies al treball d’investigació musicològica del mateix Joan Lluís Moraleda, del benedictí montserratí Daniel Codina i del professor, economista, polític i melòman Ernest Lluch.

  •  Qui som: Camerata Eduard Toldrà.

La Camerata  Eduard Toldrà, actualment orquestra resident a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú,  és el resultat de la refundació de la veterana Orquestra de Cambra del Garraf (OCG).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La justificació d’aquesta metamorfosi es troba tant en la posada en marxa de l’Auditori Eduard Toldrà, un equipament municipal de nova planta inaugurat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l’any 2011, com en la celebració (2012) del 50è aniversari de la desaparició de l’excel·lent violinista, compositor, director i fundador de l’Orquestra Municipal de Barcelona (actualment OBC), Eduard Toldrà i Soler (Vilanova i la Geltrú, 1895- Barcelona, 1962).

  • Qui som: Associació Musical Eduard Toldrà.

L’Associació és l’encarregada de gestionar i administrar la Camerata Eduard Toldrà, de donar-li suport econòmic i de promocionar la funció de l’orquestra amb activitats que contribueixin a la vida musical de Vilanova i la Geltrú i de la seva comarca.                                                                                                                           Actualment, la Junta de l’Associació Musical Eduard Toldrà està formada per: Miquel Bernadó, Víctor Forgas,  Oriol Pi de Cabanyes, Pere Carbonell,  Jordi Medina i Jaume Aguiló.

  • Qui som: Plantilla de músics.

La Camerata Eduard Toldrà, resident a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, té una plantilla formada per un nombre variable de músics professionals, residents o vinculats a la ciutat i al territori, que col·laboren de forma continuada i regular amb l’orquestra.

Els nostres músics (per ordre alfabètic):

Violins (I i II)Pol Berlinches, Laia Besalduch, Joan Bosch, Esther Buendia, Gabriel Coll, Carmina Font, Biel Graells, Pep Manresa, Ariadna Padró (concertino), Maria Rotger, Jaume Safont (cap de corda – violins II), ÀlexVidal

Violes: Quim Badia, Laura Resina, Francesc Serra, Soledad Vicente (cap de corda)…                                                                                                                                                             CellosGilbert BernadóMiquel BernadóGabrielle Deakin (cap de corda), Sergi HuertasLiudmilla Kojina

Contrabaixos: Esteve Colomés (cap de corda), Rafael Esteve.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.