“Del Classicisme galant al Romanticisme”, Ensemble ALQUÍMIA (04.05.2014)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ensembla Alquímia, components (marc)LEnsemble ALQUÍMIA és una formació musical integrada per diversos membres de la Camerata Eduard Toldrà (CET) que s’han unit per tal d’oferir-nos la possibilitat d’escoltar dues obres, una de Boccherini i una de Brahms, escrites originàriament per a sextet de cordes, la formació camerística de corda més àmplia, molt poc habitual i, per tant, difícil de trobar com formació estable.

És una oportunitat, doncs, per a poder escoltar aquestes obres en la seva versió original!

Ensemble ALQUÍMIAAriadna Padró, violí (Concertino de la CET); Gabriell Coll, violí (CET); Laia Besalduch, viola (CET); Quim Badia, viola (CET); Anna Costa, violoncel; Amat Santacana, violoncel.

Interpretaran :  
Sextet núm. 5 en Re M, op 23 de Luigi Boccherini.    
Sextet núm. 1 en Si b M, op 18 de Johannes Brahms.
Dia i hora: diumenge, 04 de maig de 2014, 19hs.

Organitza: Associació Musical Eduard Toldrà.

A continuació podeu veure un breu CV dels components d’Ensemble ALQUÍMIA i el Programa de mà del concert del 4 de maig de 2014, a l’Auditori Eduard Toldrà.

ENSEMBLE ALQUÍMIA són :

ARIADNA PADRÓ, violí .                                                                                                                 Finalitza el Grau Superior de Violí al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Eva Graubin. Posteriorment realitza un post-grau a la Universität für Musik un Darstellende Kunst Graz (Austria) amb Maighréad Mc Crann i un segon al Conservatori del Liceu amb Corrado Bolsi. També ha rebut classes del Quartet Casals com a integrant del trio Alquímia. Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Joven Orquesta Nacional de Espanya. Ha col.laborat també amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, la Filarmonía de Galicia, la Orquesta Sinfónica de Galícia, la Camerata Eduard Toldrà (actualment és la concertino), Orquestra de Cambra de Granollers, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Acadèmia 1750, etc. Ha realitzat varis enregistraments amb diverses formacions. Sota el Segell Ars Armonica, l’any 2008 enregistra un primer CD de música de cambra i el 2010 un segon amb el Trio Alquímia.

GABRIEL COLL, violí                                                                                                                         Estudia el Grau Mig entre Manresa i Montserrat amb els professors Dolors Casas, Jesús Badia i Àngel Casas. Finalitza el superior de violí i de cambra al Conservatori del Liceu amb Gonçal Comellas. Continua el perfeccionament amb un postgrau al Conservatori Reial d’Anvers i després al Conservatori de Brusselles a la part flamenca, amb Jerrold Rubenstein i Ursula Gorniak. Reb masterclasses entre d’altres de Gerard Claret, Eva Graubin, Jean Jacks Kantorov, Walter Boykens, Robert Groslot, Pascal Sigrist, Cristopher Hogwood. .La seva trajectòria cambrística l’ha dut a fer a concerts arreu de Catalunya, Espanya, França, Alemanya i Bèlgica amb l’orquestra de Cambra Gonçal Comellas, Oct 48, quartet Soundboulevard, orquestra de la Schubertíada, Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, la Camerata Eduard Toldrà. Ha participat també en l’enregistrament de diferents cd per orquestra i també de cambra amb la mà de Guido. Combina la seva activitat concertística amb la docència, al Conservatori de Vic i a les escoles de Música de Súria i Sant Joan de Vilatorrada com a codirector de la Jove Orquestra de la Catalunya Central.

LAIA BESALDUCH, viola .                                                                                                            Realitza els estudis superiors de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb Corrado Bolsi. Posteriorment cursa un Postgrau al Conservatori Superior de Música d’Utrecht (Holanda). Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i de la Joven Orquesta Nacional de España. Membre de l’Orquestra de Cambra de Granollers. Col.labora també amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, Camerata Eduard Toldrà, entre d’altres. .En la música de cambra ha realitzat nombroses actuacions arreu de l’Estat amb el Trio Alquímia (violí, viola i violoncel), formació guardonada als VI Premis Tutto de COMRàdio, Pòdiums de Música de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada, Premi Ciutat de Manresa, Paper de Música de Capellades, Valldoreix i Castellterçol.

QUIM BADIA, viola .                                                                                                                        La seva primera experiència musical és a l’Escolania de Montserrat amb el pare Ireneu Segarra (1984-88) on comença el violí ,cant coral ,solfeig i piano. Segueix els estudis de violí amb Gerard Claret i posteriorment amb Agustín Leon Ara al Conservatori Municipal de Barcelona. Amb la viola estudia amb Ashan Pillai i Joan Pàmies obtenint la màxima qualificació en el grau superior. Ha col.laborat amb diverses formacions com: OBC , Orquestra del Gran Teatre del Liceu , Orquestra Barcelona Simfonieta , Camerata Eduard Toldrà, Grup Instrumental 216, Orquestra de Granollers , Camerata XXI amb les que ha fet gires per Europa i Japó. Ha realitzat diferents espectacles com Somiant el Carnaval dels animals (El petit Liceu i Companyia Etcétera), ECO (Jonc), Corda i Descorda , Cantània (tots dos de l’Auditori), Badomies o moviments musicals de cinc fabules de Lafontain ( La Toca) i la Pajarera (la reina de la nit).

ANNA COSTA, violoncel .                                                                                                             Comença la seva trajectòria musical a Navarcles i seguidament al Conservatori Municipal de Música de Manresa amb Amparo Lacruz on finalitza l’any 2000 el Grau Mig. Continua els seus estudis musicals a la prestigiosa Guildhall School of Music and Drama de Londres amb el professor de violoncel Stefan Popov i el juny del 2004 es gradua del BMUS Honours Course amb les màximes qualificacions. Al mateix temps el juny 2003 obté el Títol Superior de violoncel i música de Cambra al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. Durant aquest període ha rebut Masterclasses de cellistes de reconeixement internacional i ha estat membre de la Guildhall Symphony Orchestra, l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Joven Orquesta Nacional de España. En el camp artístic ha col.laborat amb diferents orquestres del panorama català com l’orquestra Terrassa 48 i l’Orquestra Barcelona 216 i ha participat en diversos projectes de música de cambra. Cal destacar que des del 2005 fou membre Trio Alquímia premiat en nombrosos concursos i actuant arreu de Catalunya (Auditori de Barcelona i Girona) i de l´Estat Espanyol (País Basc, Castella Lleó, la Mancha, Galícia, Extremadura…). El Trio Alquímia edità un enregistrament d’obres del compositor contemporani Josep Padró.  En l’actualitat, Anna Costa és professora de violoncel i orquestra al Conservatori Municipal de Música de Manresa i és membre de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

AMAT SANTACANA, violoncel .                                                                                               Membre fundador del Qvixote Quartet l’any 2006 amb qui ha actuat arreu d’Europa, Amèrica Llatina i en les principals sales i festivals del país. . Deixeble de Suzanna Stefanovic, Peter Thiemann, Iagoba Fanlo, Wolfgang Herzer i Roel Dieltiens, ha rebut consells de prestigiosos violoncel·listes com Anner Bylsma, Marçal Cervera, Christophe Coin, David Geringas, Bernhardt Greenhouse, Daniel Grosgurin i Janos Starker. En l’àmbit de la música de cambra els seus principals mestres han estat Kennedy Moretti, Arnau Tomàs, Hatto Beyerle, Ferenc Rados i Shmuel Ashkenazy. Des que va acabar els estudis a Zürich l’any 2006 ha compaginat l’activitat artística amb la docència en diversos centres de Catalunya: Escola Municipal de Música “Robert Gerhard” de Valls, Escolania de Montserrat, Conservatori del Liceu i Conservatori Municipal de Música de Manresa. També ha impartit classes magistrals a Veneçuela (convidat pel mestre Abreu) i a Bolívia i és convidat regularment com a professor a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. L’any 2014 haurà tocat les sis suites de Bach per a violoncel sol en diverses localitats de Catalunya i el 2015 farà una gira per Alemania interpretant Bach per violoncel sol després d’haver guanyat el primer premi ex-aequo i el premi del públic en el concurs Premio Joven Bach al Circulo de Bellas Artes de Madrid. És co-director del festival de música antiga d’Es Migjorn Gran (Menorca) que enguany celebrarà la seva quarta edició.

Programa de mà Ensemble Alquimia Abril 2014 (marc)