Parlem de Música: Els Quartets de Beethoven”, Gabrielle DEAKIN (10.04.2014)

El dijous, 10 d’abril de 2014, a les 21h, a l’Auditori Eduard Toldrà, la sessió del Parlem de Música va anar a càrrec de Gabrielle Deakin, violoncel·lista i cap de corda de la Camerata Eduard Toldrà,  amb el títol: “Els Quartets de Beethoven“.

Gabrielle Deakin, Parlem de Música

Gabrielle Deakin, Parlemde MúsicaGabrielle Deakin va fer els estudis de violoncel a la seva ciutat natal de Melbourne i més endavant a  l’Acadèmia Franz Liszt a Budapest.  Va ser violoncel·lista del Quartet Binneas i durant 5 anys va desenvolupar una activitat concertística important: d’aquests anys destaquen les actuacions del quartet en el XI Festival Internacional de Música de Spoleto (Itàlia), la participació com a quartet en residència al II Orlando Festival, a Kerkrade (Nederlands), el treball conjunt amb el compositor australià Peter Sculthorpe al II Blue Mountains Festival d’Austràlia, i el Premi de la Joventut que el quartet va guanyar a l’edició inaugural del Concurs Internacional de Música de Cambra Dmitri Xostakovitx a Sant Petersburg, Rússia.  

L’any 1997 es trasllada a Barcelona amb el seu marit, l’escriptor David Nel·lo. És cap de corda de la Camerata Eduard Toldrà des de l’any 2001, agrupació amb la qual també ha actuat com a solista. Des de l’any 2012 també forma part del Quartet Barcelona Concertante, conjuntament amb Raúl Garcia, Assunto Nese i Soledad Vicente. Combina la seva activitat com a intèrpret amb la docència del violoncel i la música de cambra a l’Escola de Música Municipal “Robert Gerhard” de Valls.